De Ontbranding

Geen Flash plugin

Stichting de Ontbranding willekeurig beeld

Actueel

Hier de laatste nieuwtjes, roddels en facts over evenementen en gebeurtenissen rond de Ontbranding.
 • Love Ya!

  29 Oktober 2008 Lov Ya kan vanaf nu geboekt worden en wordt vanaf mei 2009 aangeboden. Vanaf maart 2009 kunt u hier meer gedetailleerde info vinden. Theaters die bij voorbaat al geďnteresseerd zijn in de volgende voorstelling van de Ontbranding worden gevraagd contact te nemen via email. Wij nemen dat zo snel mogelijk contact met u op.
 • Website up2date!

  29 Oktober 2008 De website is weer up2date met actuele berichten en nieuws.
 • In tha Zone nieuwe voorstellingen

  17 Maart 2008Het Tournee van In Tha Zone is uitgebreid met een zestal data. Namelijk: 16-04 in de Hoekstee; 14-05 in het Klooster; 16-05 in Musica; 23-05 in Zevenkamp; 30-05 in Lombardijen en 02-06 in de Rotterdamse schouwburg.
 • Website up2date!

  30 Oktober 2007 De website wordt vanaf nu up2date gehouden met actuele berichten en nieuws. Zo is de nieuwe informatie over onze meest recente voorstelling In Tha Zone hier op de site te vinden.
 • Citaat van de maand

  06 November 2006 Uit less than zero

  Funk
  Soms voel ik me nietig. En soms voel ik me een reus. Soms voel ik me verpletterd. En soms voel ik me de koning te rijk. Soms voel ik me sloom. En soms voel ik me spiritueel. Maar meestal voel ik me gewoon mezelf. Daarom gebruik ik. (snuift)
 • In tha Zone in de maak

  02 November 2006 Het volgende theaterstuk van de Ontbranding wordt een musical. Zeven acteurs rappen, zingen het stuk. Er wordt gedanst. Twee actrices zijn host. Zij presenteren het stuk, maken verbindingen met publiek, zweept op, Het hele stuk is voorzien van soundtrack. Een soundtrack waarop kan geslamd, gerapt dan wel gezongen zal worden. We gaan niet uit van een echte vierde wand: we gaan uit van een presentatie die veel kenmerken heeft hiphopshow met de dynamiek van een theatervoorstelling.
  Het stuk werd geschreven door enkele auteurs uit de scene; Tjon rockon: alias voor Ulrich Tjon a Tsien (theatermaker/acteur bij onder meer Made in da shade en Rotterdams Lef) en Marvin Pique (aka P-mode: rapper/MC maar ook host van FunX, the Box, Villa Achterbuurt, de zomeredities van Villa Achterwerk in 2005), met duidelijke schrijfambities. Wij gebruiken de term auteurs omdat Tjon (bv. bij Made in da Shade of Rotterdams Lef) vaak als acteur “op de grond” schrijft en Marvin al jaren als performer/presentator schrijft. Dat deden ze onder begeleiding van ons, Arjen Kolk en Hans Lein. In maart 2007 willen we een work in progress presenteren. De nadruk ligt dan op het muzikale gedeelte. In oktober 2007 volgt de – verder aangeklede - premičre.

  The glorious comeback of a gangsta
  The tragic comeback of a gangsta
  His search for truth -
  His true nature
 • Nieuwe, frisse website

  29 Oktober 2006 deontbranding.nl heeft een makeover ondergaan. De nieuwe website heeft bezoekers meer te bieden en bevat meer actuele feiten, (beeld)materiaal en downloads.
 • HMMR tha movie in de maak

  20 Oktober 2006 In april 2006 presenteerden wij, stichting de Ontbranding, o.a. In Lantaren a/h Venster Hummer als toneelstuk. Vijf ervaren jongvolwassen acteurs speelden de sterren van de hemel. Als in een echt game (Grand Theft Auto was de voornaamste inspiratiebron), liepen de karakters van buurt naar buurt waar ze zeer of minder ‘wanted’ waren. Ze wonnen geld of status door mensen neer te slaan/steken. Het begon met een vriendenkliekje van vijf. Gradueel zagen we de hoofdpersoon verworden tot een gamecharacter. Letterlijk (zijn stem werd live bewerkt) en figuurlijk. De hoofdpersoon bleef – Caligula revisited- alleen achter. Net als in een game had elke buurt zijn geluidsdecor, had elke buurt een eigen lichtbron en won het karakter na een geslaagd gevecht sexappeal, geld of respect. Het jongerenpubliek reageerde enthousiast.
  Koning der lullen is de werktitel.

  Uitdagingen
  Na afloop van de voorstellingenreeks bleef het knagen: theater heeft niet altijd de gewenste mogelijkheden om iets duidelijk te maken. Het verworden tot gamecharacter, het citeren uit games, gangstaraps of gangstermovies is filmisch makkelijker te duiden. Daarnaast bleven er een paar uitdagingen voor het script liggen.
  Vandaar: momenteel zijn we in gesprek met een productiemaatschappij om HMMR tha movie in productie te nemen. Hou de website in de gaten dus.
 • In Tha Zone

  25 September 2006 In tha zone kan vanaf nu geboekt worden en wordt vanaf oktober 2007 aangeboden. Vanaf maart kunt u hier meer gedetailleerde info vinden. Theaters die bij voorbaat al geďnteresseerd zijn in de volgende voorstelling van de Ontbranding worden gevraagd contact te nemen via email. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Foto 1
 • Foto 2
 • Foto 3
 • Foto 4
 • Foto 5
 • Foto 6